De winkel

Sinds 28 Oktober dit jaar is de ruim gesorteerde speciaalzaak van de Belgische Chocolatier Leonidas gevestigd in de Kleine Kerkstraat in Leeuwarden.

Leonidas bonbons worden in Brussel geproduceerd en staan van oudsher voor traditionele bereiding en verse ingrediënten van de hoogste kwaliteit. 100% pure cacaoboter voor de omhulling van de bonbons, de allerbeste chocolade en lekkernijen zoals hazelnoten uit Turkije, “Morello”-kersen uit de Périgord (Frankrijk), amandelen uit Italië, Walnoten uit Grenoble (Frankrijk), kakelverse boter en room voor de vullingen van de bonbons.

Onze gastvrouwen Truus en Monique staan u op Dinsdag-, Woensdag-, Donderdag-, Vrijdag- en Zaterdag graag te woord over het assortiment met meer dan 100 verschillende pralines. Ook zijn wij altijd geopend op “Mooie zondag”, de laatste zondag van de maand.

Wij zijn gevestigd in een prachtig monumentaal pandje. Een niet te missen bezienswaardigheid voor iedereen die van chocolade houdt en Leeuwarden bezoekt!

Toeristische attractie

Leonidas Leeuwarden is (voorzover bekend) de allersmalste winkel van Nederland. Het pand op de hoek Voorstreek/ Koningsstraat meet slechts 1.20 in de breedte en is 10 meter lang. Zo klein dus dat men er met een kruimeldief moet stofzuigen!

De aparte kiosk in de binnenstad van Leeuwarden werd ontworpen door Zijtse Siewert Feddema en gebouwd in 1897. Het is een prachtige versierd pandje in bijzonder rijk neo-renaissance en neo-grec-stijl gebouwd. Het is zeer gedetailleerd met rijk bewerkte zuiltjes en dito dakkapel.

Een niet te missen bezienswaardigheid voor iedereen die van chocolade houdt en Leeuwarden bezoekt!